Hi mommies2, ada tak kat sini anak umur 5bulan+ dah pandai sebut mama or panggil mama?

5 Balas

me! 😄🤣 my baby already 5 month plus..... hmmmmm buat masa ni belum pandai cakap mamamama dadadada... but dia can say " nekkkk" bila nangis nak nyusu 🤣🤣🤣🤣... bunyi nye camtula.... uwaaaaaa neekk... 😄 pastu gruurr grurr areeeareee haa tu la... 👌pastu ketawa.... bila saya ckp mama... dia menung je tengok muka saya.. 😂

1y ago

aaaaa comelnyaaaa !!!😭❤️

Milestone baby 5 bulan die akan sebut perkataan mama baba dada ni. Tp x de pengkhususan. Die akan main sebut sahaja mamamama bababababa . something like that la. anak sy dulu pun mcm nie juga. nnt makin lama die bertambah umur die tahu mama is for mother dan lebih khusus panggilan die untuk kita.

1y ago

oh i see . faham dah . hehe . sbb sy terkejut anak sy bila bangun tido je dia nangis akan sebut mama mama mama. merengek pun sama . hahaha kelakar pula rasa . tq tauu

saya pulak bahasakan diri ibu dgn abah...jadi anak byk sebut bububububu bah bah bah bah bah🤣 ma ma ma ke pa pa pa ke tkde🤣 ikut pada apa yg kita selalu sebut kat dia kot. btw anak saya 5 bulan 29 hari

1y ago

hahahaha comel betul! ringan mulutnya ,. cepat bercakap ni❤️

Hai. Ada tapi tak semesti 5 bulan mungkin awal mungkin lambat sedikit tapi memang dah start boleh sebut a few words

hahaha ank sya pon dh pandai nangis panggil mama pstu mule la papa dye sentap sbb ank xnk sbut papa 🤣🤣🤣

1y ago

hahahhahaa sama awak , papa dia bengang je 🤣