telur separuh masak ft 2 month pregnant

#firstmom hi mommies ! saya pregnant 2 bulan 2 minggu . Boleh makan telur separuh masak tak ? Teringin sangat . cause ada terbaca awal kehamilan tak boleh makan benda raw macam sushi , telur separuh masak & daging half cook . Ada sesiapa yang berpengalaman pernah makan Telur separuh masak waktu awal kehamilan ? #pleasehelp

11 Balas

tidak digalakkan sis makanan mentah dan kurang masak saat hamil. takut ada baktiria yg masih hidup,boleh membahayakan bby dlm kandungan. ulam² pun tak boleh. kalau sayang bby,dengar apa yg docter cakap ye 🥰.