Kandungan saya baru 21w tapi saya rasa susu badan saya dah ada. Saya picit breast saya keluar cecair

6 Balas

jangan picit sis. jangan pump. just cuci bersih2 kawasan nipple jaa. lap lap ja if keluar. saya pun keluar susu awal. 19week dah keluar, nanti makin lama makin banyak keluar cumanya kalau banyak and tak selesa sis boleh pakai breast pad.

sy pun sama dulu,25w ada cecair kluar dr breast,tp lpas 34w picit pn tak ada,emergency czer time 37w sbb fetal distress,lpas tu seminggu lpas baby lahir baru ada air susu balik tp tak banyk

jgn picit sis, just bersihkan dgn kapas basah ke apa je ,taknak tersumbat. susu mmg da ada time kita pregnant ni .

2y ago

maaf kalau silap juga, tak silap saya sbb ini kolustrum n bagus utk baby nanti, gpun kolustrum ni tak byk sgt pun.

Jangan picit, cuma lap je bila cecair keluar. Takut awal kontraksi

Sy pun smaa masa 21w klu x silap,tp lepas tu dah xda..🤔

jgn picit

2y ago

kenapa tak boleh picit ya?