Apa nak buat ye kalau nipple luka dan macam bernanah sikit. Takut jugak nak bagi susu dah macam tu.

2 Balas

usia baby awak? lekapan baby dah betul? cuba check balik lekapan baby awak. boleh sapu nipple cream, ada jenis nipple cream xperlu basuh mean baby boleh directfeeding terus. boleh juga sapu susu ibu dkt nipple crack tu. kemudian keringkn dkt kipas. utk cpt baik

Saya haritu dpt bisul dkt area aroela. Doktor bagi antibiotik and doktor minta saya stop nyusu dkt breast yg ada nanah tu. Pump susu and buang. Sampai sembuh. Baru teruskan bf baby