Hai .. nk tanya klau ade darah tinggi on ubat dgn Gdm on diet dpt tak bersalin secara normal 🥲

1 Balas

tengok keadaan bp juga bayi dl kandungan. apa² kena rajin² tanya doc. sy setiap kali jumpa doc mesti tanya macam². sy pernah tanya doc kalau sy ni gdm on dc bersalin nanti mcm mana,kena czer atau bersalin biasa,tempoh yg diberikan utk bersalin bila,kena induce atau tdk. doc bagitau kalau result bsp cantik tiada masalah,bersalin ikut due date. bole bersalin normal,tanpa perlu induce atau czer kecuali ada perkara yg berlaku d luar jangkaan. kena alert dr awal,in case ada apa2 berlaku kita dah sedia