Hi mommy ! Nak tanyaa cara untuk naikkan hb macam mana ye? Mommy yg ada pengalaman please share:'(

13 Balas

Sy jenis hb low susah nak naik. Masa mula2 tu mkn zincofer, lpstu rasa mual pening sgt sy mintak kt Dr nk mkn ubat lain, last2 ni mkn maltofer 3 biji sehari (tp ni ats nasihat Dr ye..) lama jgk mkn dlm 2 minggu baru dpt naik dr 10.7 ke 11.6..di samping tu sy ada amalkan mkn kerang jgk. Org suggest mkn pati delima, jus mamariam tp sy tak berani ambil sbb ada gdm.