Asslm Hye ibu² minuman ap ye yg bgus utk ibu hamil ? kalau mnm kopi slalu bgus tk utk bby

2 Balas

waalaykumussalam. kopi ada limit 200mg/day. lebih kurang satu ke dua cawan sehari. kopi ni diuretic, dia buat kita kerap kencing, nanti air makin kurang dalam badan. lagi pulak musim panas ni, kalau awak puasa pulak, sebenarnya tak berapa elok kecuali kalau awak confirm hydration level awak dah nice. saya banyak minum air masak, barli, sunquick tanpa gula. kalau air panas saya minum susu atau dark choc. kopi kadang curi2 juga suami punya 🤭

Waalaikumussalam wbt Makanan n minuman yang berkhasiat bagus… Kopi teh atau caffeine ni tak elok sebab tak membantu serap ubat… Mungkin boleh buat hb low mungkin ada lagi keburukan dia… Tapi saya masa 1st pregnancy saya suka sangat minum kopi o ais… alhamdulillah sepanjang masa tu okay ja anak pon okay jaa…