Anak 15bulan taknak berjalan. Kalau pegang tangan dia baru dia berjalan, bila lps tangan dia duduk

3 Balas

ibu tak kesunyian..anak sya pun mcam tu..dia boleh tapi dia tak nak..dia gayat ke apa sya tak pasti..paling bnyak step, 4 -5 step..pastu dia tak nak dah jalan..merangkak laju macam halilintar..anak first 10 bulan bjalan..bila anak second tak berjalan lagi, sya pun risau jugak..tapi since dia punya milestone utk berjalan sampai 18 bulan, sya sabar je..tapi hari2 saya ajar bejalan..

Usah jemu latih anak berjalan sendiri. Letak barang kegemaran dia atau ibu bapa berada jarak 1 meter dari anak dan minta anak dtg ke arah barang atau ibu bapa. Puji dan galakkan bila anak ada kemajuan dlm latihan berjalan.

Jgn risau sis, anak sy end of 15 bulan baru boleh jalan. Kita trust anak kita, dorg just ambik masa dorg utk berani jalan🫶🏻

2w ago

Anak puan merangkak umur brapa bulan?