Hi semua, ada tk yg prnh buat ultrasound ukuran janin tida sama dgn ukuran kantung.

2 Balas

Apa maksud x sama tu ye? Klu awal2 sbb janin kecil lg. Bila dh 12w janin akn mula mmbsr & penuhi ruang kantung.

2y ago

Sy buat ultrasound scan kat klinik tadi, doctor ada ukur kantung, doctor bagi tau kantung sama dgn kiraan tarikh period, tpi bila ukur janin pula, janin kecil seminggu dari ukuran kantung

Beza seminggu dua tu normal. Kalau beza sampai 3 minggu tu yg tak normal

2y ago

Kalau tgk apps ni 30w sepatutnya 1.3kg. Maybe boleh cuba tanya pendapat doktor ok ke tak