Boleh ke sya cmpur sedikit cerelac dlm susu anak sya berumur 23 hari dlm btol dia... Untuk bg knyg

3 Balas

Allahu .puan .jgn buat gitu..jgn sesekali bg anak cerelac....atau apa shj mknn...bby bru 23 hari msih fragile lg....kang msuk hsptl bby sbb usus bocor nnti...usus bby msih belum matang lg....silap2 puan pun blh kehilangan dia....bby blh bg makan pd usia 6 bulan shj....ms awl2 lahir ni bby brgntung pd susu shj...tidak prlu bg makanan pape ..susu shj....please jgn bg ank mkn k... aish..seriau sy duk bygkn jika bg .kang ank msuk icu nnti😭mg sntiasa dbwh lindunganNya dan dpmudahkan segalanya..aamiin

2y ago

Aduhhhh seriau nya dgr.... Xleh bayang la. Kesian nya baby. Mcm mn la perut dia saiz kecik tu nak hadam cerelac tu. Puan kena tegas la kalau bab anak ni. MIL xtahu. Biasa la org tua. Mntak tlg husband la slow talk kalau puan xnak MIL kecik hati. Semoga Allah permudahkan segala urusan puan.

tak boleh puan ❌❌❌❌❌❌❌ baby BAWAH 6 BULAN hanya boleh minum susu. even air masak pun TAK BOLEH ya puan. kalau puan bagi susu badan dan masih tak cukup, puan boleh try makan makanan utk tambah susu (google tips tambah susu) atau topup dengan susu formula. kalau hanya bagi susu formula, maybe boleh tambahkan amount susu atau kekerapan bagi susu tu. baby umur bawah 3bulan memang akan kerap minta susu. Moga diberi kesabaran kepada puan untk susukan anak ya. 🤲

TAK BOLEH! SUSU IBU ATAU SUSU FORMULA PON BOLEH KENYANG.