Boleh ke susu banyak balik after 2 months tak breastfeed?

4 Balas

Boleh. kita panggil kaedah relactation. tapi kaedah ni makan masa. bukan harini breastfeed baby harini dpt hasil. sebab apa first awak kena tau kemungkinan baby awak dh nipple confuse. so akan masa nk pujuk baby directfeed. sama juga kalau awak nak pam. bukan harini awak pam, awak terus dpt hasil. paling cpt pon mgkin hasil awak dpt baru titis susu keluar.. yg penting awak xboleh putus asa. fizikal dn mental awak kena kuat utk kaedah relactation ni

bby sy .sy bgi fm 2bulan 2minggu .pastu susu fm dh .skrng bby sy 3bln 18hri msi susu fm .kdng je sy bgi bf .klu sy bgi bf dia ok je isap .sy pun trtnya2 mcmna nk kembali kn susu kembali meriah sprti lepas brsalin😢 .sy nyesal sngt bgi fm awl cam ni🥺 .tlong ibu² .

bolehh..sy pum consistently setiap 2-3jam n power pumping..berjaya susu smpi 1tahun6bulan sbg epmom..drpd 2oz lama2 naik 10z setiap kali pum..skrg ank dah besar 3tahun..

lame sgt tu dua bulan , sy dlu pon hmpir sebulan xnyusu . kena pam je hri2 smpai dh xde susu. tp bile anak minum smula , susu meriah kembali.