perut mengeras dari malam tadi tapi ta rasa sakit atau turun tanda . nk g hospital ke ? 38ming4hari

4 Balas

sy pernah kena ward sbb baby mengeras dri pkl 6 ptg smpai 12 pg tp skali dgn sakit . mmg kena admit la siap pakej kena mrh2 sbb xprgi hospital awl2 . tp kalau mengeras lama tu normal dr ckp kalau tkde rasa sakit. kalau tak bergerak tu tk normal even tkde rasa sakit .. tapi kalau mengeras lebih 12 jam xnormal jgk . kalau kurg dri 12 jam normal tp kalau rse sakit kena prgi hospital jgk utk check ..

yes pergi hospital.. tu tanda juga,selain turun darah dan pecah air ketuban..contraction non stop pun tanda..

2y ago

Walaupun taade rasa sakit ? tu pun dikira contraction ke ?

Pergi je hospital, saya pergi hosp bukaan 2cm. Saya perut kerap mengeras 2hari ni.

Pergi hospt cm saya thu2 da 8cm

2y ago

Ha ah