Nk tnye knpe ye sejak akhir Ni sye selalu sngt mmpi burukk, smpai sye tkut nk tdo ,mmpi sye gugur ??

6 Balas

Saya pun kerap jugak mimpi mengarut masa pregnant ni, pernah jugak mimpi gugur, tapi saya memang pernah ada pengalaman gugur pregnancy pertama, jadi saya banyak fikir sikit. Tapi selalunya bangun tidur saya cerita kat suami, lepas cerita, lupa dah apa saya mimpi, jadi tak menganggu sangat, inshaAllah tak ada apa apa, cuma mimpi buruk. Semoga kita sentiasa ingat untuk banyakkan selawat & doa supaya Allah lindung kita & anak dalam kandungan. Saya kadang bila penat pun main tidur jee, doa kemana tah 😅 Jangan fikir sangat ya mom, kita stay positive🌷

2y ago

oh ...sye walaupun dh cte Kat Suami pn .masa nk tdo mesti ingt . masalah btul rse Nye ..nk tdo jdi tkut. 😬tpi tu la sye xprnh gugur ..Ni ank First ..jdi sye tkut sngt 😭bngun dri tdo mesti cek perut ,Ada darah ke Tk ...

saya 1st trimester pon ada 3-4x mimpi mengarut. mmg terus call mak cerita, xtau la kalau mak ada minta ustaz tengok² saya atau x tapi dalam masa yg sama mak ada bagi zikir suruh saya amalkan. alhamdulillah mmg lepas tu xde lagi dah mai mimpi ngarut²

ibu preggy mmg suka overthinking.. sbb sgt berjaga2 smpai termasuk skli kerisauan tu dlm mimpi.. tp mmy jgn risau tu bkn tnda apa2.. skdr mimpi buruk.. bykkn berzikir dan baca doa sebelum tido.. selalu fikir yg baik2..insyallah lama2 ok.. 🥰

betul sis. saya pon mcm tu. waktu pregnant anak 1st. asyik mimpi nenek tua je. dia pegang perut la, dia bg baby da meninggal la.

2y ago

itulah. takut sgt. skrg tgh pregnant ke2, anak 1st da 2tahun lebih, da pandai ckp. haritu tggl berdua kat rumah, dia kata ada benda beso merangkak kat dlm bilik. terus saya xnak da tggl berdua kat rumah. tiap kali suami g kerja je, saya g rumah mak. takuttttt, dgn mimpi bukan2 lg 😭😭😭😭

samalah saya setiap malam buka zikir kat hp dengar sampai lah tertidur, alhamdullillah takda mimpi yang pelik2 dah ..

sebelum tidur bace doa bnyk2 sis.pikir yg baik2. semua tu gangguan syaitan

2y ago

xnrmal tu😅 kan takut juga kn kite, sbb sy pon rjin juga mimpi mngarut time prgnant tp alhamdulillah xde ape2.cuba sis pasang bacaan al quran mase tdo☺️