ramai ke dpt baby oktober? dh beli apa je?

44 Balas

due sya 27/10.. 😊.. dh beli brg baby skit2x.. tkt nnt hujung2 dh tk larat nk jalan beli.. anak first 😆 excited nak beli kat mall.. and hri tu cek kt klinik swasta.. baby nakal sgt haha.. dia bgi nampak jelas burger tuu🥰so sng skit dh cri barang... btw nak sgt anak pmpuan yg sulung.. alhamdulillah dpt pun hehe.. smoga momy2 yg sma bulan due dpermudhkn urusan berslin yaa amiiin..

2y ago

Aamiin ☺️🤲🏻

saya due hujung bln 10, dah membeli banyak barang jugak, kebanyakan barang warna/corak unisex sbb tak tahu jantina lagi.. sebab takut tergezut tgk akaun bank kalau beli semua serentak.. 🤣 dan kuat lagi nak berjalan awal2 ni turun naik tangga, nak survey barang.. hujung2 nanti plan nak beli barang2 yg besar dan ada warranty mcm carseat, baby carrier, baby cot dll..

Saya due 2/10. Dah beli barang baby sikit2. Bukan excited beli awal, tapi sebab ni first baby kami..takut nanti ada barang yg tercicir beli boleh kemudian. Hari tu scan, doktor kata baby girl, tapi baby aktif dlm perut bukan main. Jadi kami decide beli baju baby sikit dulu & pilih color selamat macam putih, biru & grey

2y ago

Tu la. Sekarang pun kadang2 cepat letih klu banyak berjalan

Saya ! Pertengahan bulan 10. Hee. My second child and its a boy ! Yey !! Sepasang dah alhamdulillah. Dah beli.. sebab excited after 4 years 🫣. Tapi beli sikit sikit mana saya rasa design tu cepat sold out saya beli terus. Heee.

2y ago

Hihi. Semoga dipermudahkan 🥰🥰🥰🥰

sy 28.10 due brslin anak first🤣 . first scan nk thu gender baaby kepit so xsure boy ke girl. esk nk scan plk. hope2 blh thula girl or boy. xbeli lg baju sbb awaal lg. bru 5 bln

2y ago

sama la due kita

saya 30 october, baru beli baju n tilam, x tahu nak mula dari mana sbb anak 1st. Gaji bulan ni igt nak beli baby cot. Ibu2 ada x cadangan stroller yg bgus yg boleh pakai lama? sampai ank besar sikit?

saya samal la.. first baby hihi saya baru start shopping baju 0-3 month je dulu tu pun baru beli dlm bpe helai kat Aeon, lain lain next month plk pikir, beli je kat online.. shopee murah sis.

2y ago

sy dh bli sparuh . baju bli unisex . geram tgk baju gurl kembang²,tp tkt klua lki plk 😂

Saya edd 1/10. Tapi xtau la kalau lahir awal pulak hehe. So far baru beli toiletries, grooming set, baju sikit, barang2 pantang dan diapers. Scan baby girl tapi barang mostly unisex 😊

sy 16/10 x beli apa lg first baby juga,scan 21w nmpk jelas baby boy,berat bdn naik mncanak jarum,sbulan 4kg,ulang alik klinik cek darah smpai x fikir lg nk beli apa brng baby 😅

2y ago

Saya 17/10, gender x scan pun tp waktu scan checkup di klinik 2 doktor rse cm girl, brg pun bru beli ckit2, ank no 4 pun da 6 thn byk brg da letgo 😂

saya due 29/10. dah beli barang sikit2. beli barang yang besar besar dulu. nanti bulan depan baru beli benda kecik macam baju, dll..