Hai mommy .. saya 5w5d preggy .. tp dlm msa skrg ni saya sakit perut on/off.. normal ke ? Mcm sgugut

7 Balas

normal je sis..sya pon mcam tu juga mula2 mcam sngugut nak period tu..sakit dia tu smpi kat ari2😆 tapi slgi tk de dara its ok..jngan risau..bnyakkn brihat je..sya skg 5months preggy alhamdulillah

semasa pregnant jngn ambik ubat tanpa nasihat doktor yer sis & normal tuk rasa cramp sbb itu tanda nya rahim kita sedang mmbesar ikut perkembangan baby yg penting xda bleeding.

normal sis.. sy pon mcm senggugut tu...ni da preggy ke4.. sblum ni xde.. insyaAllah selagi xde bleeding jgn risau ye...🤗 semoga dipermudahkan...

2y ago

sis jgn minum kafien (teh,kopi) mase preggy.. sy tu ari stop minum terus ok.. hilang sakit tu...

Usia kandungan sama cm sy. Sy pun sdg hadapi masalah yg sama . Tp bkn mcm senggugut cuma tk sedap bhagian perut ke atas

hi . saya pun 5w . bhgian bwh perut selalu cramp. pinggang sakit macam nak period . huhuhu

2y ago

ooo saya pom sometimes sakit pggang .. saya dah g scan tp nmpak kantung jer .. doc ckap smua okay mngndung pon dlm rahim bkn luar rhim .. risau jgak sbb time2 rasa sakit perut on/off .. nk g kk tkot awl sgt ..

ade bleeding x? or ade bunyi angin dlm perut? heartburn?

2y ago

ehh bukann. mmg ibu mengandung akn jadi mcm tu. bloated, heart burn. kalau jadi mcm tu mommy boleh mkn ubat. amek gaviscon. xde mslh.

biasa..