37weeks, perut asyk keras, pelvis,peha & betis sengal2 mcm sengugut, tanda ke tu? First baby

2 Balas

Dia akn strt rs mcm nk berak tp x berak. Mcm sembelit gitu. Beberapa hr. Rajin2 tgk kencing. Then keluar lendir merah. Then akn dtg rs sakit ngilu kat pinggang especially belakang. Sakit tu menjalar. Dtg hilang. Time tu strt timing. Blh guna apps contraction. Mkn kerap mean dh nk tanda. Sy bila contraction kerap sy ke hospital. Bukaan 2cm time tu tp sbb kontraksi kerap sy terus di tahan.

Selagi blum keluar tanda lendir or ketuban, blum lg. Pantau brp lama keras perut + sakit pinggang dlm 1 jam. Pantau gerak bby juga.