Saya hamil 17week 5days n gula tiggi... Suggest kan makanan apa patut saya ambil selain nasi?

1 Balas

boleh je makan nasi. tapi makan 6 suap je nasi. lauk banyak takpe. biase kalau macam nie. nurse akan bagi tarikh untuk dengar ceramah GDM. nanti kat sana diorang terangkan pengambilan makanan. kalau boleh...lepas makan , jangan baring or duduk.. bergerak sikit bagi peluh keluar.