Barang apa nk bwk pegi hospital nati? please share list ibu-ibu semua ...tq ❤️ first baby 🙏🙏🙏🙏🙏

1 Balas

brg baby dlm LR 1. baju shj 2. kain lampin (misi akan pakaikan kain lampin dulu smpai baby berak kncing baru boleh tukar pampers) 3. kain bedung (better bwak yg ad tutup kpala kalau tak bawak topi baby) brg mommy 1. kain batik @ skirt 2. baju nursing 3. bra nursing 4. seluar dalam pakai buang 5. pad meternity @ pad night 6. bengkung yg lekat2 (pakai masa nak balik sbbnya nti kita akan rasa badan x stabil bila baby da keluar) 7. brg2 mandi 8. tuala (bawa yang nipis je) bakul 1. air panas 2. roti @ biskut 3. milo 3in1 atau yg seangkatan dgnnya 4. sudu garfu cawan 5. gunting (lepas bersalin biasanya badan kita tak kuat nak bukak apa2 so gunting je la) brg baby nak dischrge 1. baju sepasang 2. kain bedung 3. mitten botties 4. pampers nb 5. topi haa tu je rasanya.. tp kalau rasa x cukup awak boleh je prepare yg lain. sy ikut pengalaman duduk wad 3 hari. tp sy bersalin 5.15 am dpt blik 6ptg. jdnya baby sy pakaikan je baju yg dr labour room tu. tak sempat pun tukar 😂😂

3y ago

wc 😍