Betul ke klo time pregnant ibu asyik nangis je, nnti ank keluar nangis je... Fakta ke mitos?.......

20 Balas

Rasa nya betul la😅pngalaman sy sndiri..time prgnnt sllu nangis tngah mlm sbb mudah terasa..time smua org dah tdur baru sy nangis😂skrg anak sy hmpir setiap mlm nangis diaa mcm kena dera😂smpai nnek ,,mak2 sedara jiran2 smua tnya knapa anak slalu nangis..dorang dahh risauu dgn anak sy😂 #TAPactiveusers

betol kot..sbb adek sy mse 1st pregnant bnyk marital problem..hari2 dok nanges kenang kn nasib diri n anak yg terabai..anak dia boy sgt sensitive..xleyh tgok cte sedih even katun sometime ade part sedih pn dia akn nanges dgn cpt..teacher sume ckp dia hati sensitive sgt..

btul.. fakta, dr segi kajian pun ad gtaw ibu pregnant yg xleh kawal emosi suka mrah2, suka melenting dn menangis akn hasilkan hormon stress dkt baby.. bila baby lahir, nt dia akn kerap nangis yg susah ni benti, besar sikit dia meragam kuat.. try google sis

iya masa ank prtma sya sllu mkn ati,sllu skit hati,sllu bersedih dlm mgdung,ank kluar ya ampun cerewet ya amat hahahaahha..ank ke2 sya kontrol alhamdulillah ank pndiam😆..emosi skrg mgdung ank ke3 sis sntiasa ceria kurg rasa sedih. 🤗

MASA MENGANDUNG TAHUN LEPAS SELALU NANGIS 🤣 SEKALI BABY KELUAR DIA PULA SUSAH NAK NANGIS MEMANG TAK KAN PERNAH DENGAE SUARA DIA MERAUNG KECUALI KALAU ADA ORANG INDONESIA DATANG NAK DUKUNG !!

tindakan n emosi ibu sgt merangsang perkembangn baby. jd jgn sedih2 dn mrah². relax ja kawal selgi boleh. bnyk kn buat bnda yg mnceraikn diri. elak overthinking.

yup..anak pertama kuat meragam masa baby,masa anak kedua n ketiga fasa pertama mengandung banyak ceria dan elak murung,anak pon alhamdulillah senang jaga

betul. masa sy pregnant. sy slu rse sedih jer. kuat sentap. org tggi suara sikit sy dh mngis smp bgkak2 mata. skrg bby plk kjp2 ngis. ngis mcm kna pkul.

mungkin betul sbb semasa mengandung anak 1st sy pun byk beremosi dan skrg anak sy asyik nangis dan byk ragam

hahaha sy plk bnyak emosi buat muka masam mrah2 last2 anak skg da mcm sy dulu msa ngandung kan dia 🤦