Susu apa yang bagus untuk kandungan..?? seawal usia kandungan berapa minggu baru boleh minum susu?

3 Balas

Susu kambing dan susu ibu mengandung. Macam saya, early pregnancy saya minum susu kambing. Saya pun lupa brand dia, beli di mydin je. Start 2nd to 3rd trimester, saya minum susu anmum. Saya tengok antara bahan2 anmum ada folic acid.

4y ago

Mungkin juga, depend on orang. Tapi saya, Alhamdulillah sepanjang pregnancy tak kena kencing manis. Saya minum anmum okay je.

anmum, lazz susu kambing, mcm mcm lgi.. but very recommended. lazz susu kmbing.. but it's depend on person yg tgh mmbwak.. tkut tekak xleh terima je 😅😅

Apa2 susu pun boleh. Susu tepung/fresh milk. Kecuali omega. Dari awal digalakkan.