Saya preggy week 6...ada apa2 nasihat utk saya pada tahap 1st trimester ini?

9 Balas

ubt nurse bg jgn tgal, jgn bt keje berat, bykkan rehat...klu xlrt, biar je keje tu ..jgn jd mcm sy terlajak rajin...msa tu 1st baby dan xtaw mcm mna nk bwk diri...satu rmh kemas, mop smgu entah brapa kli, bwk bju bsuh kt dobi...last kli gugur...kli ke2 bru pndai skit .. alhamdulillah dh 26w

Saya baru je minggu ke 5, haritu scan tak nampak lagi. So minggu depan doctor suh datang balik. Still takde alahan. Saya doakan kandungan awak dipelihara. Doakan saya jugak. Saya pn nervous. Taktahu kerja berat tu, berat camne. Hahaha

4y ago

Ada org mcm mommy.. Memang kena bedrest. Mommy jagn ikut sy. Sy mop lantai je spnjg preggy. X la skerap yg xpreggy. InshaAllah moga mommy selamat melahirkan dan baby dlm keadaan sihat dlm perut malaikat dunianya❤️. Btw, sy Alhamdulillah dah melahirkan sep 2020. Baby mateen Alhamdulillah nak masuk 5 bulan. Stay strong mommy. Ucan do it! Bedrest taw! 😘

Makan ubat yg diberikan oleh doktor & nurse mommy. Jg makan2. Elakkan kafein. Stay healthy 😊 #TAPSupermoms #TAPactiveusers

banyakkan berehat . jgn buat kerja berat sis and jgn skip makan folic acid . minum susu and makan makanan yg berzat 😊

makan folic acid and iron.. puan mungkin akan rsa selalu letih.. berehat bila puan letih .. jgn stress2☺

Banyak kn rehat klu bolh jgn buat ap ap, sy bru keguguran😔 smoga awk n baby sihat ye

folic acid jgn tggal.. + time2 ni la kena jdi malas.. n jgn buat kerja berat2..

jge la kndungan n jgn bt kje berat

4y ago

sis appss ni btl ke Thu yg tngh prgnt

makan asid folik