Baby nella sya bru 22 hari . Tumbuh merah2 di badan dan muka. . Mcm mna nak hilngkan?? Saya belum berpengalaman..

4 Balas

mungkin alahan pada bedak atau losyen.. mungkin juga sabun yg baby pakai.. anak sy alergik pd losyen n bedak pureen warna merah.. sy tukar bedak pureen warna biru muda (corn stach) sesuai dgn kulit anak sy n ruam hilang.. nappy rash pun x de bila sy guna bedak ni(sy x pakai nappy cream).. cuba puan try tukar produk ape yg puan guna skrg ni.. mungkin x sesuai utk kulit baby..

biasanya dia alergik bedak atau losyen.. cuba hentikn pkai bedak atau losyen.. if continue jugak bwak g klinik doc akan bgi krim alergik.. biasa akn hilang lps tu

pakai bedak agnesia sesuai untuk baby ruam dan kulit alergi..anak saya jadi benda yg sama lepas pakai bedak agnesia tu alhamdulillah kurang

Kalau boleh jgn pakai2 apa2 dulu lepas mandi selain minyak angin.. Mandi pun mcm tu jugak. Mandi gitu2 jer dengan air suam..