Hello mommy's semua 👋🏼 nk tnya, camner mommy's tanda tick dlm buku pink KK gerakan baby kita? Boleh ajar tak camner? Hm🥲

5 Balas

nurse kk tak bagitahu ke? aduhai. lupa kot? start pukul 9pagi - 9mlm (12 jam) - setiap kali rasa gerakan baby yang kuat & nyata, tick 1 kali kat buku pink tu. dah cukup 10 tick, awak letak masa pukul berapa lengkap 10 tick tu. tapi setiap masa kena alert dengan pergerakan baby, bukan masa 12 jam tu je. semoga sihat baby & awak ye 🥳

hi.saya baru mula tick gerakan baby semalam.Nurse bagitahu saya haritu Kira dari 9pagi sampai 9malam.Contoh kita rasa tendangan kuat then tick 1kali.Setiap tendangan/gerakan kuat aje diambil Kira.Waktu tendangan cukup 10kali pun kena tulis jugaa.Macam saya semalam 10tendangan pukul 7.30 baru complete sebab bangun tydo lambat 🤭

kk tempat saya tk perlu tanda setiap kali tendangan , dia dh tukar kertas baru . kita kena tanda bila dh ckup tendangan je dan kena kira tendangan dlm masa 2jam ckup 10 , klau dlm masa 2jam tu tk ckup 10 kena kira lain nurse ckp .

Last yang saya tau, kene tick utk 10 tendangan dalam 1 jam...

Janji bergerak tick laa...