8month in pregnancy

#firstbaby mommies sy nk tnya ada ke mommies sama macam sy kegatalan pada scretchmark diperut, xgaru gatal garu luka, xgaru meroyan dpt garu nikmatmya tapi pedihh bila mandi(luka) ada apa minyak yg dpt kurangkan gatal pada perut ke??? please share pengalaman mommies2 semuaa, xtahan sgt gatalnya kdg geram pun ada🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🥹🥹🥹

5 Balas

sama macam saya, kulit perut mkin menegang, mkin la gatal. Sebelum ni elok je. Saya takde stretchmark dkt prut tapi tetap gatal2 jugak, saya pakai stretch mark lotion masa awl mngndg lagi. Tapi gatal2 tu tetap ada bila dh hjung2 ni. Sis boleh apply stretch mark lotion dkt perut, lpstu klau gatal jgn garu dgn kuku, garu luar baju je, berlapik,. Jgn pakai kain atau sluar bgetah yg lekat dkt prut, klau pkai fuhh dia pnya gtal xleh bwk bncg. Sy kt rmh pkai bju klawar je, bila tkde apa2 melekat dkt prut barula tak gtal2.

7mo ago

amin tq tau, macamana keadaan screatchmarkk awk? dh hilang jgk ke?? sy akan suggestkan lotion pureen ni kat org lain jgk☺️☺️☺️

Iya masuk 30w atas start gatal dah stretch mark tu haha biarpun letak lotion ke oil ke. Huhu skrng 35w lagi laaa terasa gatai tu. menahan diri je ni xgaru walaupun prnah je tersasul skali dua kali tepuk2 cubit2 area gatal tu🤣

letak minyak utk stretch marks sis, lau sy kurang la sikit rasa gatal tu.. tp mmg sy elakkan pakai sluar bergetah kt area perut, lau x, nauzubillah gatal dia😂 lau gatal pun, gosok slow2 dr luar baju je

Saya menahan la tk garu. Tapi sampai 30w ke atas mmg redha dah stretchmark, cumanya saya tkde sampai luka. Sy minta calamine lotion dari klinik

sy pun ada stretch mark. mmg gatal jgn garu kulit. nanty kukit jadi pecah pastu tinggal parut. garu luar baju je.. sama nikmat jugak 😅