Sya nak tnya bole ke ibu hamil mkn durian d usia kandungan 6 bulan?

8 Balas

ikut badan masing2 sis.. jgn mkn byk sgt je la.. arwah mak sye mkn masa hujung2 , kakak sye keluar2 merah2 badan sbb ruam 😂 sye mkn bln2 jgak masa anak first, anak ok je, sye ok jgak.. sye gdm jgak 😂 anak kedua ni sye mkn jgak tp xde la bln2 mcm dlu.. 3bln skali dpt la 😝 sbb suami, sye dan anak sulung sye (masa preg die kn bln2 mkn 😂) hantu durian.. jadi jumpe murah2 beli mkn sudah.. anak kedua ni pun gdm.. sye mkn durian mesti nasi & air manis cut beberapa hari .. so far bsp sye ok je, berat baby ok jgak.. berat sye je drop 😂

Saya masa 5w dah mkan durian. Pastu 4bulan pun mkan, 5 bulan pun mkan paling latest masa 6 bulan mkan. Skrng ni 29w 😅 masa musim durian haritu sehari mkan 3-4 ulas juga mkan 3-4 hari berturut huhu. Blh je mkan tp berpada la .. kalau xde gdm ok je mkan. Tp kalau ade gdm elak la ye sbab durian bnyak gula dlam. And ikut badan juga kot. Saya dah minum air gula masa 25w Alhamdulillah xde gdm.

sya tu hri,esok pgi minum air gula..mlam ni sya melantak durian putih bnyk🤭skli bacaan cantik pula..hb ok je syukur…🤭tpi jngn coba2 la mkn bnyk yea..panas betul badan mandi peluh time kerja🤣

Tgk badan kot sis.. Xpasti lah sbb sy xmkn durian 😬 Tp yg pasti klu ada GDM xlew mkn sbb kandungan gula tinggi

9mo ago

sye gdm, sye mkn je 😂 5-6ulas lg 🙊 semua sekat2 pun payah .. jadi mkn je kalau rasa nk mkn, asal berpada pada je la

Blh je sis. Tp kalau blh 2 3 ulas cukup dah. Takut baby panas dlm. Sekadar rasa ok dah

Saya masa 5bulan makan, masa 7buln makann lagi🤣risau je sangkut GDM last2

boleh makan tapi makan seulas dua je sebab gula dia tinggi.

sy mkn buat lepas ngidam je .. mkn 2 ulas