Assalamualaikum nak tnya sapa due date bln 8 ada yang beli brang baby dah ke ?

23 Balas

sy due date 13/8 dh beli sikit² jg cth mcm pampers,tisu basah,bedung 2helai je sbb bedung bby x pkai byk yg kena byk towel mndi sbb bby cpt kencing n berak tnpa kira waktu hehe itu je dlu sy beli maybe nxt nnt bru nak beli toileteries,bju bby,mittens,minyak kayu putih,minyak poh,minyak telon,towel,napkin,changing mat,nappy cream mna yg xde baby bath tab kena beli jg klu stroller ke itu nnt² pun boleh nxt bru beli utk brang sndri plak mcm pad,bengkung,pilis,mandian herba,sarung klu yg jamu² ke pati ayam ke pati ikan haruan ke boleh lpas bersalin and mummy² kena beli breast pump dn jg nipple cream utk 1st nipple kita nnt mmg akn ada rsa skit lpas susu kan bby and boleh kurg kan dr nipple kita crack truk tp ini hanya suggestion sy dr mummy je klu nak beli

1y ago

Engat nak beli apa yg perlu dulu sy pun sama

saya due 19/8 1st mom Sya dh beli brang bby newborn 50% dh kalau nk beli baju bby newborn jgn bnyak sngat sbab bby cepat besar nnti kalau sya beli baju newborn 8psang jee lepas tu ,beli botol susu,minyak telon,towel bby, toiletries, pampers newborn jgn beli bnyak beli 2 pek dh ckup sbab bby cepat besar nnti kena tukar pampers saiz s, tisu bsah,bedung satu set Sya beli Kat TikTok,baby bath kalau Blum tahu lgi jantina bby beli baju bby unitsex jee kan senang cuma tinggal barang mmy jee Sya Blum lgi

Saya 1st time mom juga. Saya listkan barang apa nak beli. mommy shopping list ngn baby shopping list. setakat ni barang saya dah habis beli. tinggal barang baby je. cuba tanya pendapat kawan & keluarga juga. then beli ikut kesesuaian. cthnya, utk barang saya jamu, param, pilis etc tu mmg saya tak beli sbb tak nak guna. tp kbnyakan fam & kawan saya guna😁

waalaikumsalam, sy due 8/8, ada beli dah sikit2. dlm 30% mcm tu. boleh beli awal supaya x rush and x rasa trbeban sgt keluar duit belanja. nk senang boleh list siap2 brg and survey online mcm di tt & shopee, byk lg brg yg murah banding beli di kedai terus. apa2 pun ikut preference masing2 ☺️

1y ago

Contohnya brang apa yg awak beli sy taktaw sangat sbb anak pertama 😂

saya due 8/8 .. 1st mom .. yg baru beli 3 pasang baju malam, set tilam baby .. Mostly kakak ipar yg beri; baju siang, baju malam, tub mandi, buai .. Sangat bersyukur bila ada org nak beri brg2 baby mcm ni, kewangan kita skrg tam stabil sgt .. moga dipermudahkan kita semua ..

1y ago

Alhamdulillah sy pun nak start dah beli brang baby dan brang sndiri tpi slow slow hehe

Saya 10/8, mmng beli sikit2 atas nasihat mak sbb klau beli nnt sekali byk mmng sakit sikit nk klua duit sekali gus. Lagi2 barang baby harga mmng mahal ye. 60% brg baby dh siap. Lps ni nk fokus beli brg utk diri sendiri plk. Breastpump and cari CL

Sye due date 13/8 , dh strt beli sikit2 . Beli kt shopee bju set siang mlm yg 18pcs tu , bedung , barut , tisue basah , pampers newborn , stokin baby , glove bby . Sbb xnk rush n xnk terasa sgt kelua duit serentak 😅

1y ago

Mcm bju beli shopee sbb murah 18pcs xsmpai rm50 . Berbaloi . Klau mandian mcmtu bru beli Kt luar 😉 kadang shopee lagi murah n bnyk pilihan . Tiktok pn ...

Saya due 8.8. Dah start beli sikit² start bulan 3 lepas. Hampir complete dah barang baby tinggal pampers ,barut dgn napkin je. Lepastu nak cari barang mommy pulak set pantang, bengkung apa semua 😘

1y ago

Wahh byk dah larh beli hehe sy baru nak beli

Sy pown sama tk beli ape2 pown lagi..guna brg2 kakak die dulu..tgok ape yg tk ckop..Bru beli..dulu ank first..Boros sngt..beli smpai tk ingt Dunia..hihi

1y ago

Takpa larh ada brang kakak dy kan bleh guna lagi hehe jimat dah larh dkat situ

saye . 4/8 .tpi rasenye awl laa kot sbb gdm . brg baby pon saye da beli awl-ii mase kandungan 2 bulan . .punye semangat . .hihik

1y ago

Awal tak kalut .hihikk .brg pon smue da siap cuci n packing dlm beg . .tinggal nk letak dlm kete jee . .dari ank pertame saye mmg suke standby awl-ii sementare larat . Nnt kandungan da membesar ,cepat penat .😋😋