Nak tnya Ibu2 rsa gerakan baby usia brpa minggu? Gerakan tu nmpak bila tgk diperut ke??

12 Balas

Usually first pregnancy lambat sikit feel, dalam 20w+ ke atas itupun depends size badan. My second pregnancy awal, boleh rasa dalam 14w...rasa dia soft..macam kena dab dab dalam perut gitu so kadang2 you rasa confuse mcm angin ja😆 gerakan baby lagi kuat when you’re in 3rd trimester, boleh nampak perut you berombak-ombak kalau baby gerak. Anyway congrats & enjoy your pregnancy mom to be!

16w dh rasa mcm semut2 or kadang tu mcm meletop2.. Saya skrg 20w dh kerap rasa baby gerak lagi2 waktu malam.. Tapi tk nmpak lagi kalau kita tgk perut.. maybe 21w ke atas baru nmpak dia tendang☺️

16 minggu saya dah rasa gerakkan baby.. Lain org lain tu waktu dia rasa pergerakkan baby.. Semua tu adalah normal.. Ada yang awal.. ada yang lepas 28 minggu baru terasa

Sy 17 week dh rasa..mlm2 aktif..doc ckp sy rse kuat sbb perut sy nipis..ms scan doc letak je clear nmpk..sbb xde lemak kt perut😅😅😅

sy now dh 15 mggu dah mcm ade ase ckit perut tu..cuma ringan2 je..atas org jgk sis..kalo nak sulung sy x ingt😅 ni ank second...

16week rsa mcm nadi berdenyut, 20week dh rsa gerakan dia smua.. nie ank pertma sy, tgk org jugak rsa nye, klu dpt rsa awal ke tk

3y ago

ye betul..

Saya rasa baby gerak2 tu dalam pregnant 4 bulan lebih. Sekarang dah nak 7 bulan makin active baby 😅

sy 18 weeks. mula2 rsa mcm angin jaa. tendangan manja2 gittew. skg dah 26 week mmg aktif sngt dah

14w dh rse tp klau 1st preggy mgkin kita x perasan sgt..

Week20.. Hanya rasa di area bwh pusat waktu ni.