Saya prgnant 24mnggu6hari, ada masalah tk kalau saya ambil vaksin

18 Balas

saya baru ja ambik vaksin 31.7 (25 minggu 5 hari) saya dpt sinovac. alhamdulillah semua okay. sebelum terima vaksin, doc akan explain apa yg patut 😊

lebih baik tak payah ..tunggu lepas bersalin ..ramai dktr bgtau sy tak penting lg vaksin ketika hamil ..ubat tu kita xtau berisiko atau tidak untuk bayi kita ..

3y ago

yer , sya pun ragu nak ambikk .. tkthu effact vaksin kat bby, t.ksih sis ♥️♥️🥰

insyaAllah tiada mslah, sy bru dose pertama..next week dose ke2..ibu mngndung dia akn bg pfizer shja...doa yg baik² ya ibu

3y ago

sy pun dpt sinovac settle 2 dose. so far alhamdulillah ok. bby aktif mcm biasa

InsyAllah x dak masalah, dan sgt digalakkan.sya week 17 first dos.alhamdulillah. X de apa2.wecond dos next week.

Insyaallah OK sis. Trust your body. Banyakkan makan makanan sihat dan rehat. Next week saya dah 2nd dose pfizer.

terimaksih semua , yg komen . ♥️ saya risau sebab ramai bgtau vaksin bahaya utk kdngan yg ade risiko 🥺

Tak ada masalah. Sy pun first dos 26weeks, 2nd dos 29weeks. Kena ambk before 34w tak silap sy.

saya pon ambik vaksin dos 1. masa 29weks. ni 32 weks nk ambik lg satu dos.

xde masalah.. amik vaksin 14 hingga 33 minggu dh boleh amik.. so dont worry ye

boleh sis..Xad masalah ap..Kalau xyakin bolee refer doc yang cek sis ye..