Hello mummies here...my baby just 1 year 25 days...masih belum ada tumbuh gigi...adakah still ok?

2 Balas

Sama mcm baby sy..sy bwak klinik checkup 1y tnya misi ok ke gigi dia blom tmbuh. misi ckp ok je klau sblm 18bln. Itu normal. Klau da 18bln pon blm tmbuh kna bwak jmpa dentist. Anak sy 1y4m bru tmbuh gigi. Dia tmbuh trus 4 btg atas..selang 1 mnggu 2 btg bawah. Mommy jgn risau ya. Nnti gigi dia tmbuh jgak. ☺️

gigi ni benda yg tumbuh natural. bukan boleh diajar mcm berjalan ke bercakap ke apa. nak buat mcm mna pon mmg x boleh. sbb dia benda semula jadi. and xde lagi ubat2 yg jual utk bagi gigi keluar.