Hi ibu ibu , saya nak tanyaa boleh tak suggest kan susu untuk ibu mengandung yang elok ?

9 Balas

Kalau sy, doktor dan nurse suggestkan susu tepung biasa sahaja. Bukan susu mengandung yang khas. Sebab kandungan gula tinggi. Kalau sy sendiri, sy minum susu fernleaf Family. Susu kotak tu pun doktor dan nurse tak suggestkan. Sebab ada hidden sugar. Sebab tu bila susu tepung biasa rasa tawar even bancuh 3 sudu sekalipun.

2y ago

okay okay , boleh lah try susu tu nanti , terima kasih ya

sy mnm susu hl marigold atau kotak brand apa pon okey jer,pil calcium,susu kambing,frizegold mom.tp gilir2 sehari amik satu jenis susu sahaja.air kelapa 2hari sekali ubat jangan skip sbb anak no 3 so banyak la vit kena topup 😅

bg sy yg ad GDM pakar diet cuma suggest susu biasa, full cream atau low fat (xkisah brand apa) boleh selang takut berat naik mendadak, Anmum pon boleh dah, sbb katanya dah ad formula baru dikurangkan kandungan gula

klu Sy, dokter x suggest susu ibu mgandung. sbb ada kandungan gula yg tggi.. so dokter suggest minum susu biasa pn blh mcm fernleaf, everyday, nespray n lain2

2y ago

Betul

Sy minum anmum materna yg kotak purple tu..ok sikit sbb takde gula tambahan mcm susu ibu brand lain2.. 😊

2y ago

ye saya pun sama dari start mngandung 3 bulan smpai sekarang dah masuk 7 bulan

kalau sy mnum susu lazz ,hb sblm ni 10 lbih ja ,skrg dh 12 . gdm pun x sangkut .

sy dulu minum susu Rizqi anak lahir alhamdulilah putih bersih bebas kuning..

saya minum similac..

Friso 😍