Nak tanya pada ibu" semua normal kah anak umur 1 tahun 2 bulan masih tak boleh berjalan?

9 Balas

Masa ank sy setahun, dia xboleh jln lagi. So sy belikan walker. Bg dia kayuh kaki dia. Alhamdulillah. 3bulan lps tu dh boleh berdiri berjalan wlpn jatuh2. Bila cmtu, Walker tu sy bg org terus. Dlm masa yg sama, kena ajar la jugak dia berjalan.

ank sedara sy 1y4m bru nk brjln. dia dh bole meniti kt perabot n berdiri tegak tp xNk jln. kne rajin tatihkan dia. and boleh bg kasut bunyi2 tu utk tarik minat dia menapak.

Normal sis kalau anak first.. Anak kakak saya pun mcm tu nak 1tahun lebih baru Jalan.. Peduli kan mck mck Bawang yg ada kata anak sis lambat Jalan..

anak saya 1y3m baru berjalan.. dah boleh berjalan mkck2 bawang bising pulak bila anak nak bercKap.. laju2 nak p mana..

Normal je sis..anak saya 1year tak jalan lg..saya baru belikan push walker bagi dia berlatih jalan

normal sis . ank sy umo 1 tahun 6 buln baru pndai jln😊 . jln2 tu dh kuat tak jatuh2 dh

Normal.Lain2 anak lain tahapnya.In Shaa Allah.Sabar ya😀👍🏻

anak sulung sy 1y5m..anak kedua 1y

normal sis,,