bersalin 35 minggu, normally berapa lama baby dekat NICU ye?

2 Balas

Klu sy dulu anak sy sampai at least 1.8kg boleh balik. 33w prem. Lahir 1.8kg pastu turun 1.6kg dlm bbrp hari, tp mmg normal baby lepas bbrp hari turun bbrp gram, cuma bila dkt nicu diorg mmg akan timbang baby hari2. Mcm sy dlm 10 days jgk baby kt nicu, 3 hari terakhir b4 discharge baru sy dpt rooming in sekali dgn baby 🥰 Tp maybe lain hospital, lain procedure nya. Better puan tanya directly dgn staff kesihatan tmpt puan ☺️ Semoga di permudahkan ya

2y ago

Btw sepupu sy bersalin 36weeks tp sbb anak nya berat lahir atas 2kg, dan tak ada apa apa complications, so by third day lepas bersalin dh discharged

Tu sy x pasti.. Lau baby premature mmg akan jaga lama sikit la.. Lau baby kuning sy kena seminggu masa anak first