Hi mommies. Ada tak Cara kurangkan kuning baby .

21 Balas

kerapkan menyusu baby, jika susu badan tak cukup boleh campur dgn formula secara selang seli. anak sy kasi mandi dgn labu kundur , pagi dan petang, syukur mmg cepat turun kuning tak smpai 5 hari mmg turun.

SUSU. Jawapan yg terbaik. Susu ibu atau susu formula yg sesuai. Saya setiap 2 jam akan bangunkan anak susukan dia. Pastu saya guna Set Jaundis Tasneem. Mudah berak kencing dan lena tidur

Susukan baby secara kerap sis. Alhamdulillah anak sy ada kuning hritu kejap je trun. Setiap 2 jam saya kejutkan bagi susu.. Bgi dia berak kencing kerap. In shaa allah kunibg cepat trun..

sis cuba susu lactogen.. anak saya xsampai 2minggu kuning..alhamdulillah kuning cepat turun tu pun last minute...last cek darah normal & kuning dah turun..anak saya 46hari..

2y ago

yeke sis..bgus la tu sis kalau kerap berak kuning cepat turun ☺️ semoga baby cepat sihat ye.

Sy kasi susu formula lactogen pada anak. Syukur anak kuning x lama sbb dia kerap berak & kencing byk. Tapi lepas kuning anak hilang, boleh bagi susu badan balik

Mcm sy. Cuba plbg cara. Smpi bby usia 41hri. Kuning dia 190.... Smua petua x berkesan. Last skli sy stop prgi klinik n dia sembuh dgn tiba2

Hai. Kerap menyusu kan anak. Setiap 2 jam sekali. Pastikan lekapan takda masalah juga. Moga dipermudah urusan

Kerapkan bagi susu badan sis. Tu apa yang doctor suggest. Macam saya anak sehari je kuning.

breastfeed membantu! satu lagi saya pernah baca, jemur baby waktu pagi dalam 20min camtu

sis blh try dgn mandi dgn air kucai,in shaa Allah dlm 3@4hri blh kurang kuning baby tu..