Period ibu2 datang berapa bulan lepas bersalin?

7 Balas

Bergantung pada hormon prolactin masing2. Kebiasaannya ibu yang exclusively BF akan datang bulan selepas 6 bulan bersalin. Paling lewat 2 tahun baru datang. Tapi ada yang datang bulan tak sampai 6 bulan pun. Ketiga-tiga situasi ni normal. 😊 Yang tak normal bila selepas 2 tahun masih tidak datang bulan perlu berjumpa doktor untuk pemeriksaan lanjut. Macam saya 7 bulan selepas bersalin baru datang bulan.

Saya bersalin 1/mac. Period dah 2 kali. Depends pada badan n hormon juga sebenarnya

3bln lpas brsalin cucuk depo, lpas cucuk depo dkt sbln bru dtg period

lepas habis darah nifas terus datang haid walaupun full bf bby

3 bulan lepas bersalin. bf bulan first je, lepastu fully fm

Sy bersalin 16.3.2023, sy dah period 2 kali dah

11mo ago

Eh sama lah tarikh bersalin kite .kalau saya pon sama dah 2 kali period . Tpi kalau kedua tu awal macam 8haribulan6 gitu

sebulan lepas pantang.. cpt betol.. haha