Nak tanya mama² semua..,normal ke kalau anak 1t3b tak nak minum susu botol..,bila bagi dia tolak..☺️

9 Balas

ok je, da lebih setahun boleh minum susu kotak. try bagi. lau xnak yg perisa original bleh bg susu flavour2 yg dia suka. kdg sbb budak da mkn mcm2 dia da tak suka rasa susu fm.

2y ago

alhamdulillah 🥰 da besar la tu. bgus lepas botol awal. anak sy pn 2thn da xnak botol² susu

berbeza ikot baby puan..mcm ank buah saya sampai umo 7thn nak botol susu lagi..huhu..ada tu sampai 2thn lebihh..boleh kasi ikot medium lain la ya

2y ago

owh mcm tu ye..hihihi..skg bagi dlm cawan je ☺️

baguslah tu puan , anak saya dah masuk 2tahun 3bulan still minum susu dari botol lagi 🤭 kiranya itu satu perkembangan yang bagus ..

2y ago

hihi..owh mcm yee..cuma risau je ☺️

anak mmg tak bf lsg da..minum botol je..tu yang risau dia tak nak botol..skg try bagi cup ☺️

baby yg full bf mmg susah nk terima botol susu.ank2 sy semua mcm tu

Anak boleh minum dalam open cup atau botol biasa? Cuba bagi dalam tu.

2y ago

boleh..okay baik..terima kasih

ikut baby jugak, maybe boleh try kasi dalam sipper cup?

2y ago

skg mmg try bagi dlm cup..minum jugak dia ☺️

normal puan. tp seeloknya bagi dlm cwn.

2y ago

tadi ada try bagi dgn cawan..minum jugak dia..hihi.. terima kasih ☺️

ok la tu