Mcm mana nak kasi susu ada? Dah 3 hri bersalin tpi susunya sikit sgt

1 Balas

kena kerap bg rangsangan dkt breast awak. kalau baby ada dengan awak kerap bg baby directfeed. jangan tunggu baby nangis baru offer breast awak. sambil baby directfeed sambil tu awak buat breast compression. after baby directfeed buat urutan marmet. if baby xde dgn awak. elakkan pam. buat urutan marmet sekerap yg boleh. 2-3jm gap. utk memberi rangsangan kpd breast utk produce susu bdn.

1y ago

makanan ni kena try n error. sbb ada yg boleh jadi milkbooster kita dan ada juga yg boleh jadi milk killer kita. sy bagi contoh. if sy minum coffee, susu sy boleh meriah dn pekat. tp ada mommy lain minum coffee susu badan dia drop. mean itu milk killer mommy tu☺️