Gugur

saya isteri yg muda first time pregnant tp gugur maybe lasak sangat em , kena berpantang jugak tk ? kongsi tips lps gugur , hmm ?

4 Balas

Sy penah gugur masa 6mggu bulan 6 haritu. Ramai suruh pantang. 3 hari je sy pantang sbb doktor sndr kata rahim sy ok sihat xde luka dan xperlu cuci. Sy cuma amalkan makan secara sihat shj.. sbb sy rasa kalau sy pantang sgt mental sy makin koyak. Yelah kita berpantang tanpa baby, mental sy mmg xkuat. Sy pilih jalan yg less stress.Now sy baru pregnant semula 😊 . Konklusinya, tepuk dada tanya selera. Kalau rase nk berpantang buat je.

Sy gugur masa baby 10w++. Sy pantang berurut semua tu 2 minggu sis. Mcm bersalin siap pakai pilis minum jamu semua. Sbb badan lemah jgk byk darah keluar w/pun tak kene d/c. Pantang mkn sampai sebulan. Sihatkan rahim betul2. Alhamdulillah 2 bln ++ masatu lekat balik. Semoga dipermudahkan urusan sis 😊

Bape mnggu mse gugur tu? Sye berpantang 2minggu masa kandungan gugur 5week mcm tu

Ggur tu mcm brsalin gk sis .. Mmng kene brpntang. .