rambut gugur

hi mommy. saya lepas bersalin rambut gugur sangat sangat. sekarang baby 4 bulan fully bf. gugur dia buat saya risau. sebab terlalu banyak. saya first time mom. ada any tips tak?

rambut gugur
15 Balas

org cakap normal sebab dlm fasa nak sembuhkan diri dan dalaman. sy pun sama , anak 4 bulan dan rambut gugur yg melampau. tapi doktor cakap cukup setahun normal balik , tapi nak tunggu normal tu ghisau takut botak dulu 🥺 cuma fikir positif je , kita tgh share kalsium dgn anak .. 🙂

Sme gugur jgk, sy potong pendek bob cut. Bsuh rmbut setiap hari sbb kulit kepala cpt berminyak. Lps bsuh rmbut, spray hair tonic wktu rmbut lembab2 tu. Kmudian massage n keringkan. Rmbut pnjg susah sikit nk spray2 tonic tu berserah je pndek. 🤣🤣 org salon yg ajar. 🙂

Sama. Rambut dri awal mmg dah sedia gugur lepas bersalin lagi teruk. Ada je terselit rambut kt leher anak lah celah jari tgn anak lah. Takut dibuatnya.. angkat2 leher anak lohhh ada sehelai rambut. Mmg sentiasa check lah leher dgn jari dia takut rambut terbelit

Sama la.. saya pun gugur rambut bnyak… kadang tu satu genggam rambut gugur.. sampai mau botak rambut bhgian depan saya.. tp pengalaman saya masa anak pertama rambut gugur ni akan stop sndri dn akan tumbuh balik anak2 rambut..

Sy pun alami benda yg sama, sampai dah nampak nipis rambut and bahagian depan dh nk nmpk mcm botak 😭, sy baru nak try produk klorane anti hair fall, harap2 berkesan la

sy pun first mom. baby skrg 4bulan n baby full susu badan jgk .. dan memang tengah alami keguguran rambut yg teruk ... sy potong rambut bagi pendek supaya kurang rambut gugur ...

Sama laaa sya pun...anak nk msuk 4bulan...gugur teruk sgt...setiap kali sikat bkn main byk die gugur 😭

sama la😆 anak i skrg 4 bulan, hmm start banyak air liur keluar....situ la rmbut i gugur teruk

i lagi teruk drpd u sis,anak nk masuk 4 bulan... tak tau nk buat.... takut jadi botak nanti😥

sama macam saya. anak sudah 11 bulan kurang sikit berbanding sebelum ni