Breast pump

First time mommy here, skrg baru nak beli barang2 baby. Serious rasa lost je tak tahu nak beli apa. Tak tahu sgt apa yg perlu and apa yg tak. Macam breast pump perlu ke utk new born nanti? Kalau tak perlu awal2, plan nak hold dulu. Beli yg perlu je dulu.

4 Balas

yes breast pump sgt membantu msa pntang . dan klu betul2 nk beli .beli yg auto elakkan beli manual penat oi pakai manual dri pengalaman saya la 🤣 banyak je pump auto yg murah2 skrang .. if takda bajet skrang beli time dah bersalin pun boleh sruh je suami belikan nanti .. just siap2 la cri tau psal jenama pump awk nk beli senang nk sruh suami beli nti ..

Beli yg manual and murah2 punya dulu. Sebab masa saya pantang dulu, susu tak berapa keluar. Saya guna breastpump untuk stimulate penghasilan susu. Boleh jugak kalau nak guna teknik marmet, kalau marmet tak perlu breastpump.

Saya beli keperluan berpantang dulu. Bengkung ibu. Tungku. Kain batik.. Kemudian beli barang baby. Napkin, tuala, baju, pampers, kain bedung baby. Topi. Barut baby. Tungku baby. Minyak telon. Nappy cream.

Tgk keperluan awak, bekerja awak beli la..x bekerja.. Standby milk collector pun okay.. Sebelah anak menyusu sebelah tandem dengan milk collector.