Makanan ibu mengandung

First time mom here. Nak tanya ada tak pantang larang makan dan minum untuk ibu mengandung? Yang saya tahu macam nenas tak boleh makan.. air macam kopi, tebu pun tak digalakkan. Ada lagi tak yang tak boleh?

17 Balas

kopi blh amek tp jgn selalu. lpstu kne gapkan 2-3jam kalau nk makan ubat. 1st trim tu kalau blh elakkan je bnde2 tajam. 2nd trim makan je smue tp berpada2

takde pantang larang mkn je cuma berpada2 jgn melantak lebih2 tkut gdm plk . Nak berpantang larang nanti lepas bersalin

Boleh makan, tapi dengan amount yang sederhana.

Saya makan je nenas 😋 masa tri 1 . Alhamdulillah xjd apa

Tapai pun xleh sb panas boleh Keguguran

masak cuka jangan makan

betik muda/somtam..