Uri kat bawah ☹️

First time kandungan kedua ni uri kat bawah... Doakan saya ya kawan2 spya uri bpusing keats...21weeks...

18 Balas

jangan down puan. puan tada salah apa2. ni semua takdir. sy antara org yg uri bawah. saya Placenta Previa type 3 (major case uri bawah) detect dr week 18, sampai week 32 masih tak naik uri, KK refer ke hospital, week 35 dah kena admit ward . Week 37 czer. Alhamdulillah anak sihat elok. skrg dah 8 bulan dah baby sy. cuma skrg, puan kena jaga diri. untuk elakkan bleeding, JANGAN ANGKAT BARANG BERAT, JANGAN KASAR2 SGT BERJALAN. Then tnya doktor pasal boleh bersama suami ke tak, masa sy week 28 doktor dah tak advise sy bersama dengan suami. Sbb takot menyebabkan pendarahan. Masa week 18 and week 24 punya check up doktor ckp boleh bersama, tp kena gentle. tak boleh kasar2. puan baru 21 miggu, masih ada harapan untuk uri puan naik. In Shaa Allah. Banyakkan berdoa. semoga urusan puan dipermudahkan.

saya pun uri dkt bawah😭 bila teringat uri kat bawah mesti rasa down. dr awal checkup sampai skrg dah 20w masih kat bawah, baby elok je landing atas tu masa scan. mummy2 semua doakan kami yg uri kat bawah ea supaya uri naik atas & boleh bersalin normal🥹

1y ago

19weeks sis

Saya detect uri bawah seawal 16w, setiap bulan tumpah darah, dh la ank first, hospital jadi rumah ke2, dgn condition sy yg rare blood type, masuk 31w bed rest pon tumpah darah juga, last masa 32w sy request czer, lahirlah ank prem saya 🙂semoga urusan sis dipermudahkan

1y ago

25hari nicu 1hari SCN

Semoga Allah permudahkan urusan kita... sy skrg tgh admit ward (dlm pemantauan).. kndungan baru 35w.. pp major.. 37w nti bersalin ceaser.. tp mcm awk kndungan msih awl & uri berpeluang utk naik lagi.. in sha Allah sis doa yg baik² saja..

saya masa week 15 pun uri dekat bawah. pastu doktor scan semula masa week 28, uri dah dekat atas. saya buat sujud lama2 dan buat senaman L. byk tips dkt youtube. doa byk2 ya sis. insyaAllah masih awal tu uri blh naik lagi

Sy pon hr tu uri kat bawah ms tu type 2 nk ke 3 .time 33 minggu dia naik normal dah. akk sujud lama lama insyaallah dia naik balik. Lps tu jgn angkat brg berat jln jalan byk rehat je

Saya pun sama. Haritu tumpah darah and warded. Tapi last check up dia dh naik sikit tak tutup laluan. Harap2 naik laa . Saya doakan semua mommy yg uri kebawah naik jugaa InshaAllah.

saya pun Uri Di bawah .skg ni dah 31 weeks..tp belom pernah bleeding LG..semoga Uri puan berpusing ke atas balik.dan mohon ibu2 doakan Uri sy pun kembali normal.. aminn 🤲

1y ago

insyaallah sis.. byk2 doa,ckp ngn baby..baby dgr ckp ibu xnak bg ibu susah hati.. insyaallah klu kte redha Allah SWT permudahkan 🤲

awk buat sujud lama lama ya, dulu sy pun sama tp xigt week ke berapa alhamdulillah uri naik.. cuba ya dan semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti 🤲🏻

sy dlu pun uri kat bwh..pp type 3.. sy bersalin 34week...jgn stress2 k..happy always..dan jgn buat kje2 berat bykkn bedrest .mg dpmudahkan segalanya..aamiin