Baru tau pentingnya tanda kelender waktu haid..

First preggy, lepastu tak tau apa² langsung? Pergi la klinik kesihatan ibu n anak, sekali dia tnya first n last period.. Ingat tarikh je, bulannya tak tau.. Tak tanda kt kalender,tu pasal lupa. Tak sure bulan 1@2, laki pon ingt² lupa, bgitau je trikh dgn bulan, dengan yakinnya.. ?Terus dktr sruh makan asid folik dgn susu, dya pon gelak kt aku, yala takot apa semua ada? anak first kot.. Mana tau apa? hampa plak mcam mna peristiwa tau ngndung? Hehe

1 Balas

saya pon.. 1st2 deorg akn tnye kita bila last period kta kan..

5y ago

Kan.. Hehe..