First preg ingin tahu.

First preg. Sy nk tanya ada tak yg tahu atau berpengalaman? Sy mengalami keputihan rasa gatal dah ke klinik jumpa doc dah ambik sampel semua. Lepas tu dia bgi ubat keputihan tu pesari ke ape untuk masukkan ke faraj. Dah masukkan dlm faraj masih dlm posisi baring dengan kaki sedikit terbuka mcm nk beranak tu tapi keluar mcm cecair putih. Adakah ubat tu terkeluar atau sya salah cara penggunaan?

6 Balas

biasa nya kalau nak masukkan ubat dalam faraj tu masa nak masuk tidur . kalau boleh lepas masukkan ubat elak untuk bangun ke apa . seeloknya sebelum nak masukkan ubat tu . g lah tandas ke siapkan apa yang patut dulu . lepastu bersihkan tgn bersih2 baru masukkan ubat then terus masuk tidur .

11mo ago

mungkin keputihan awak banyak sgt kot atau masa awak masukkan ubat tu tak betul dalam tempat yang sepatutnya. mungkin sebab tu ubat yang awak dah masukkan tu cepat keluar . nanti masa check up awak boleh tanya doc yang rawat awak tu.

lain org lain kot. kebanyakan org kata keputihan putih susu tu mgandung. tapi sya masa tak tahu sy pregnant, keputihan ketul2 n warna mcm hijau2 . lagi gatal gilaaa sumpah tak tahan. hahaha last2 rasa period dh lewat sy cek +ve.

kalau yg keluar tu putih cm kapur maksudnya ubat tu la. maybe masa masukkn tu tak cukup dalam, so ubat tu terkeluar. sy pon pernah jadi macam tu juga.

sis, sama lah dgn saya. saya pun masukan ubat ikut faraj lepastu esok tu keluar cecair mcm kapur (mcm ubat tu yg dah hancur)

11mo ago

Sy ni keluar lepas sy masukkan ubat tu dlm 5 6 minit mcm tu keluar balik putih kapur mcm ubat tu. Tu yg confius ubat tu masuk ke tak dlm tu padahal dah masukkan guna jari kat dlm. Berdiri pun tak baru jee tapi keluar jgk.

keluar cecair tu lepas masuk ubat atau esoknya?

11mo ago

Lepas masuk ubat

Putih jernih ke putih mcm kapur tu?

11mo ago

Putih mcm kapur