Kencing Kotor

First day and first time mommy bukak buku pink, darah , tekanan darah , bmi and baby dlm kandungan semua okay. Cuma urine sampai dua kali test, result “KENCING KOTOR” dua weeks lagi follow up kalau masih Kotor mommy kene masuk air. Ade pengalaman mcmmana nak bagi urine okay, da try my best mnum air masak byk and cut gula, still kerap kencing tapi tak lawas. Need Advice

4 Balas

Minum air barli . Rebus sendiri je , kurangkan gula . Minum air masak secukupnya ikut keperluan . Dan setiap kali buang air , make sure lepas dah siap , lap bahagian private tu kering kering. Sye suggest pakai tisu sbb pakai buang insyaALLAH lebih hygine . Tp air bali tu insyaALLAH mujarab

5mo ago

Yekee, terima kasih banyak awak, boleh ke kalau sye nak kerap mnum air barli sepanjang preg, dengar2 mudah kene Kencing ktor ye kalau pregnant