Hai ibu semua,nk Tya Normal ke 13 week masih lgi rasa mual²,dgn x boleh mkn vitamin yg klinik bagi?

First Baby

5 Balas

saya pon 14w masih mual2.. time makan ubat sy pastikan perut xkosong (dlm 1 jam lepas makan makanan). kalau tak sy akan mual n sakit kepala. sy pon minum dgn air sunquick.

normal sis..saya alahan sampai 20w. makan ubat yg KD bagi mmg muntah. jadi saya makan ubat dengan air sanquick ataupun jus buah.

Saya pun masih mual2 sekarang. Dah 16w. Saya jenis tak muntah, tapi cepat loya dan mual2 macam tuuu.

Yes normal. Already 17 weeks, still same as 1st trimester. Ibu no worries ya.

Masa anak 1st, sampai 7month sy muntah loya2 melepet jer 😁.