Siapa yang wajib bayar fidyah?

Fidyah merupakan bayaran denda yang dikenakan kepada seseorang yang tidak dapat mengganti puasanya di bulan Ramadhan pada sesuatu tahun sehinggalah tibanya bulan Ramadhan tahun berikutnya. Hukum membayar fidyah adalah WAJIB. Dengan membayar fidyah tidak bermaksud mereka tidak perlu lagi menggantikan puasanya kerana puasa tersebut tetap wajib digantikan mengikut bilangan hari yang telah ditinggalkannya. Baca lebih lanjut lagi siapa yang wajib membayar fidyah. *NOTA : LIKE & IKUT POST ini sebagai rujukan masa hadapan.

Siapa yang wajib bayar fidyah?
7 Balas

alhamdulillah sy dh bayar fidyah...jika tinggal di selangor boleh bayar by online search zakat selangor nanti dia bg tahu jumlah berapa kita perlu bayar mengikut berapa hari kita tinggalkan puasa..

❤️❤️❤️ Selamat menyambut ramadhan min. Terima kasih info💖 #TAPSupermoms #TAPactiveusers

😍😍😍😍👍🏻👍🏻👍🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

terima kasih diatas perkongsian ilmu 🤩

3y ago

sama-sama kasih ☺️

Cara bayar fidyah macam mana ek?

3y ago

Boleh bayar di pusat zakat . Atau boleh layari laman web pusat zakat mengikut negeri masing masing ☺️

kongsi ilmu sesama

👍