Cara naikkan berat bayi 3 bulan

Hello everyone yang pernah ada experience, susu apa yang boleh suggest untuk berat badan bayi 3 bulan naik cepat ? Currently fully susu formula : S26 Gold . Any other suggesstion brand? Berat baby skrg 5kg ngam . 3 bulan 4 hari

4 Balas

Kekerapan menyusu and timing tidur kena jaga sis. Saya dulu masa baby kuning ada mix formula similac so susukan setiap 2jam baby lahir 2.33kg checkup 1month 4.3kg naik 2kg then after dah x kuning saya fully bf checkup 2month berat baby 5.5kg naik 1kg. Tapi apa yg saya nampak baby mmg menyusu 3jam sekali and kalau malam tu saya biar je dia tidur kalau dia lapar dia pandai lah mintak. So ni tengh tunggu nak checkup 3bulan pulak hopefully berat maintain naik cantik.

apa2 brand susu pun sy rasa boleh naikkan berat baby jika jadual penyusuan betul dan masa tidur baby teratur. kena pastikan baby tidur siang sekurang-kurangnya 3 jam tanpa gangguan utk setiap sesi. anak sy 1st dan 2nd minum lactogen,berat naik cantik. anak 3rd minum dupro,umur 2-3 bulan KBB,sy jaga masa tidur dan buat jadual penyusuan,umur 4 bulan sampai sekarang berat cantik. 6 bulan berat 8.7kg

Try dutchbaby, baby sy sebulan 2.7kg, dua bulan 5.3kg, skrg dh masuk 3 bulan. ☺️

Ikutkan berat 5kg tu normal untuk 3bulan.. baby lahir berat berapa kg?