Merajuk,nangis, hahha

Ermm nak share je.. Sekarang dah 33 mggu.. Husbnd setiap hari pergi kerja cakap ngn baby, balik pon husbnd cakap ngn baby, saya seronok la, tapi taktau psaipa malam tadi saya nangis sampai tumbuk² perut, hanya sebab husbnd tido awai and takmau bersembang dulu ngn saya, saya nangis mau takmau tu? Pastu husbnd nampak saya tumbuk perut, dan dan husbnd bangun pujuk, saya merajuk and nangis sebab husbnd tkmau sembang sat ngn saya ja,,padahai malam lain² ok ja, tu tanda gatai nak mnja kot? haha tu dipggil meroyan ka apa??? Hahhaxxx?? Sorry suamiku?

30 Balas

Sis... Anak dlm perut tu tda slh... Blum lahir dah tumbuk2... Emosi kena kawal biar mcm mna pn... Syukur la sis masi ada suami d sisi... Syukurlah tiap hari masi nmpk suami... syukur la sbp masi dpt perhatian suami... Suami sy sempat tau sy pregnant ja sis lps tu dia pergi tingglkn sy dngn baby.... Lgi sakit bila suami tda d sisi masa pregnant lagi2 anak pertama... jn tlmpau ikut emosi tu... Positive sllu... Dan sepatutnya minta maaf dngn anak tu...

4y ago

Semoga sis tabah, moga smua urusan sis dpermudahkn.. Aamiin

Bersyukurla waktu pregnnt suami slalu ada kat sisi.. sy da 5 bulan pregnant & sepanjang 5 bulan tu bru 2x suami balik jenguk sbb kami pjj.suami di Jb & sy di Kelate.. waktu cuti kerja kami tak sma, tu yg susah nk jmp.lagi2 musim pkp ni suami tetap kerja.. berharap agar wabak covid cpt berakhir & dpt jmp en suami sblm bersalin..

ni bukan manja. ni buang tebiat .x de maknanya awk mengidam nk manja sampai tumbuk perut. kalau awk tumbuk perut then jd apa2..baru betul awk meroyan...hello sis,ramai yg nk anak,bila u da pregnant jaga la baik2. bukan ikut kn sgt perasaan tu sampai tumbuk perut...fk sblm buat sesuatu please

Kesian baby.. Sa pernah juga merajuk dgn suami. Sa menangis saja. Tp bila fkr2.. kesian dgn baby nt baby pun ikut sedih.. Tp tak la sampai tumbuk2 perut. Sebab kesian dgn anak. Anak tak ada salah. Bagi anak.. kita sbg ibu la satu2nya dunia yg dia ada masa dlm kandungan.

Jgn la tmbuk perut sis. Baby dlm perut blh thu perasaan ibu dia. Bru2 ni ada kluar article pnh jd bila bby dh 7m dlm perut sihat. Tp dsbabkn ibu dia slu rsa bby dia mcm byk susahkn hti. Dia keguguran. Wallahualam btul ke tidak, tapi jaga emosi ye, bykkn istigfar.

4y ago

Sy pun rasa td. Pg td mcm beremosi sikit sampai menitis air mata. Pastu tba2 rasa sakit kat perut. Mungkin baby pun terkesan. Cpt2 sy lap air mata dan gosok2 perut barulah ok.

Bykkn istighfar puan,emosi waktu hamil nie kadang2 xmenentu. Seeloknya jgn la tumbuk perut,baby dh boleh rasa. Nnt dia ingat mak tak sayang dia. Doa byk2, istighfar byk2 ingat tuhan.(Jika puan Muslim) itu je yg dy boleh advice.

Bkn mroyan jak,kurg waras.. ank dh 33wk dlm tu alahai... nak tmbuk,tumbuk suami.. Jgn tumbuk mnusia bernyawa yg blum tngok dunia lgi tu.. tak syg ank ke.... mnusia2..

5y ago

Manusia...manusia..

Ahahaha..sma..makin dekat due makin menjdi2 plak emosi..Tpi sy xde la smpai nk babitkan ank dlam prut😅 Skrg asben kerap usap perut sruh bby kluar cepat..Skrg da 36w6d 😍

Jgn tumbuk2 .. pnh jd kt org yg sy kenal dia tumbuk2 sbb mrjuk dgn husband dia lps tu kguguran . Endup smpai skrg allah xbgi zuriat . Tp alhamdulilah dia ambik anak angkat

kena kawal emosi sis.. positif .. bby dgr apa kita ckp tingkah laku kita ank serap tau.. sis kena jaga emosi.. memperbanyakan zikir doa mengaji..