Smua ibu² disni sma x seperti sya?

Erm klu kndungan dh 11w ni mmng slra mkn kita dh norml balik ya,dn kita akn sntiasa rsa lapar dlm 1/2 jam cm tu..😅

4 Balas

saya awal mengandung tak ada selera makan asyik muntah je.. sekarang sy 11 weeks ad selera makan.. asyik lapar nak makan je tak ada muntah2.. kene makan jugak tak boleh biarkan baby lapar.. sebab apa2 kita makan, akan salurkan kepada baby kita jugak.. baby kita kan tengah nak membesar.. semoga kandungan kita baik2 n sihat 🤲🏻😁

10mo ago

sma awl kndgn mmng xda slra mkn .. dn mntah,

pregnant ke dua ni pun baru nak masuk 10 weeks dah macam kurang 9 weeks pun dah macam ok sikit,tapi kalau bab semua daging dan ikan memang susah betul masuk tekak, hidung sensitif rasa bau sangat lagi-lagi bawang halia mmng tak dapat hidu langsung,cuma daging lembu masak santan jak dapat masuk, makanan lain masih ok'

Macam saya tak dak alahan langsung , stiap hari celik ja mata lapar, pukul 10pg lapar lagi 11 lapar lagi kiranya kerap laa😅 walaupun ada mkn buah tapi tetap perut bunyi , nk nasi juga baru rsa ok

10mo ago

bestnya sis..🤭

yeke? kalau mcm tu okay la. sebab sy dah masuk 10 weeks. alhamdulillah rasa mual masa 9 weeks tu xada seteruk mcn minggu 5-8 minggu.

10mo ago

mcm mna dgn awk slera mkn dh okey ke skrg ni?