Dugaan mggu 12

Dugaan betul.. Sembelit.. Smpi kluar darah😢 sakit x tkata.. Xprnh rasa sbelum ni.. Yg prnh kena.. Mmg akan tahu rsanya.. Pengajaran.. Lps ni kena lbh jaga pemakanan.. Lbhkn air msk... Ni hamil anak pertama.. Sbb tu, xprnh ada pengalaman sbegini..hrp baby sihat selalu😇🙏❤️#firstbaby

10 Balas

sma ng sya sis,first prgg..mas 28week asl ssh nk brk je msti kluar darah.byk plk tu.p klinik bgi ubt lmbut njis je.p pakar pun kata buasir dlm..slah stu punca kurg mkn syur ng buah,skrg syg byk mkn syur ng buah.alhmdulillah ok xkluar darah...smga baik2 je ea sis

Minyak zaitun paling berkesan utk sembelit👍🏻 kena sedia 1 botol kat rumah. Auto lepas tu bowel movement lancar. Masa pregnant ni tak boleh meneran sangat takut rahim turun.

2y ago

Minyak zaitun makan 1 sudu makan. Kalau tak boleh telan, gaul dengan air suam sikit atau perahkan lemon sikit senang sikit nak telan

sy sembelit jgk sis..sy amal mkn pisang dgn air msk..Pakar bg syrup dphlac utk lembutkn najis..alhmdulillah dh semakin ok

Lebihkan sayur, buah dan ambil probiotic supplement, sesetengah susu ibu mengandung pun ada probiotic.

lebih kan sayur jgk sis . tiap kli mkn , pastikan ad sayur . n kuyah makanan lama baru telan .

tq share pengalaman.. semoga puan & baby sihat semuanya sampai melahirkan

bnykkn buah jugak sis supaya senang membuang..

lebihkan sayur..minum air suam

🥰🥰

💞